3 Haziran 2016 Cuma

KREDİ KULLANIMI VE GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?

                                           KREDİ KULLANIMI  GEREKLİ ŞARTLAR
Bankaların uzun vadeli verdikleri ve faiz oranı yüksek olan kredi tutarları belirli ödeme koşulları sayesinde uzun vadelere karşılık olarak teminat istemektedirler. Teminatlar kimi zaman arsa, tarla, ev, fabrika vb taşınmaz mallardan oluşmaktadır. Bu değerler çekilen kredinin miktarına ve ödeme koşullarına karşılık değişmektedir.
 
FAİZ ORANINI DÜŞMESİ
Bu taşınmaz malların, kredi çekildikten sonra ipotek altına alınması ve müşterilerine ek ödeme planlarının sağlanması ile bankalar kendilerini ipotekli mallar karşılığında daha güven altına alacaklardır. İhtiyaç kredilerinde tüketiciler bankalara daha da fazla bağımlıdırlar. Bu nedenle tüketicinin kaçmaması için ihtiyaç kredi faiz oranlarının daha düşük miktarlarda olması tam anlamıyla daha da çekici kılınmıştır. Bu krediler standart kredi tipleri olmadığı için müşterilerin ödeme koşulları incelenmektedir. İpotekli krediler ihtiyaç türünde sağlanan kredilere göre daha da dezavantaj sağlamaktadır.
VERGİ ÖDEMESİ
Tüketicilerin ödemek zorunda olduğu vergi kesintileri indirimleri nedeniyle tüketiciye sağlanan zorluklar bankalardan kredi çekimleri esnasında ipotek olarak gösterilen taşınmazlar sayesinde tüketiciler vergi muafiyetine geçmektedirler.
ÇEKMEK İSTEDİĞİNİZ KREDİ İÇİN

Yeni kanunlara ve belirlenen yönetmenliklere göre ihtiyaç kredilerinde vade dönemi 36 ayla sabitlenmiştir. Yüksek tutarda kredi kullanma şartları zorlaşmıştır. Bu nedenle tüketiciler düşük tutarlı krediler almaktadırlar. Kredi tutarları seviyeleri 20.000-30.000 TL arası sınırlanmaktadır. Bireysel Kredilerde ipotek teminat gösterilirken banka kredileri yüksek tutarlı krediler kullandırılmaktadır. Ev kredileri sayesinde 300.000 TL evinizin değerleri bulunuyorsa 100.000-125.000 TL araya kadar kredi çekebilirsiniz. Tüketicinin kredisindeki değişmeler ve ipotek altında tutulan değerlere göre kıyaslanamadığından daha avantajlı olduğu bilinmektedir. Kredi çekmek için ipoteğe çıkartılan malın değerinin belirlenmesi sayesinde büyük oranda daha fazla kredi çekme imkânları doğmaktadır. Buna karşılık olarak da vadeler bankaların ya da tüketicilerin istekleri doğrultusunda uzatılabilmektedir. Bu türde avantajların daha da araştırılması bakımından uzman kişilere danışılması çok önemlidir. Kredi konusunda belirlenmiş en son yönetmeliklere uygun hareket edilmesi sağlanarak çalışmaların bu yönde yapılması sizleri daha kar sağlamaktadır. Bu yönde bankaların ve finansman kurumlarının sağladığı profesyonel ekiplerden yardım alabilirsiniz. Vergi, ipotek çalışmaları konusunda ve kredi değerlerinin artırılması konusunda geniş bilgilere sahip olabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder